Informe INJUVE 2012

A continuació pretenem exposar una anàlisi superficial de l'Informe Joventut a Espanya 2012, editat per l'Observatori de la Joventut. Aquest informe quadriennal ha sigut confeccionat amb les aportacions de tots els professionals que es coordinen des de l'Institut de la Joventut (INJUVE) i l'enquesta de la qual forma part del Pla Estadístic Nacional.
“L'objectiu clau d'aquest informe és l'elaboració d'un diagnòstic de la situació econòmica, social i cultural dels joves del nostre país a fi de conèixer els obstacles als quals s'enfronten en el seu desenvolupament personal i professional.”
Aquest informe s'ha convertit en un referent en l'anàlisi social de la joventut, ens aporta informació detallada, sobre com la realitat social, política i econòmica del nostre país afecta als joves. En l'Enquesta de Joventut, es pren una mostra representativa de 5.000 joves (15 i 29 anys), distribuïda per tot el territori espanyol.
L'Informe s'organitza en dues parts, una primera enfocada en l'anàlisi de la situació demogràfica, la formació educativa i l'àmbit laboral a Espanya amb referència a Europa, l'economia, hàbits de consum i les relacions d'igualtat des de la perspectiva de gènere en aquests temps de crisi econòmica i de valors. 
En aquest apartat s'han arribat a les conclusions que en 2012 s'ha detectat una deterioració en la situació laboral i ocupacional. El consum dels joves es desaccelera encara que es manté en nivells acceptables. Les dades reflectides en aquest informe apunten al fet que es manté la desigualtat dels joves per classe social, sexe i procedència.
La segona indaga en diverses temàtiques, com l'anàlisi de la ubicació dels joves en el seu entorn i en la seua etapa del cicle vital, així com una mirada de la participació social i política de la joventut, l'informe també reflecteix dades sobre l'oci, l'impacte de la tecnologia, la salut i les seues relacions sexuals.
Les conclusions d'aquest apartat són que les joventut espanyola diuen sentir-se molt o bastant felices en termes generals, per damunt del nivell manifestat pels seus coetanis europeus. Les principals causes de mort entre les persones joves són evitables ja que són accidents que suposen el 35% de les defuncions segons l'estudi, com els accidents de trànsit que són la primera causa de mort entre les persones joves en 2010 (el 21% del total), seguits dels tumors i els suïcidis (9,7%).
Enllaç per descarregar el document Informe INJUVE 2012.


Comentarios

Entradas populares